Образні модифікації концепту війна в текстопросторах братів Тютюнників - BONDAR, N. (Філологічні науки, 2019)
Особливістю ментальності української нації є те, що протягом віків вона вперто відстоювала, та що там критися, і до сьогодні кров’ю, сльозами виборює своє право на незалежність, мирне життя. ХХ століття стало найтяжчим випробуванням, коли «український народ зазнав таких бід і втрат, яких не мав за всю попередню багатовікову історію: три революції, дві світові і громадянська війни». Усе це знайшло своє відображення у мовопросторах братів Тютюнників.