ТЕМАТИЧНІ Й СТРУКТУРНІ ПАРАЛЕЛІ УКРАЇНСЬКОЇ ТА КАТАЛАНСЬКОЇ ПРОЗИ - KRAMAR, V. (Філологічні науки, 2019)
Розглянуто типові повторювальні компоненти формальної будови прози Мерсе Родореди – класика каталанської літератури ХХ ст. Визначено їхню роль у створенні національного забарвлення роману. Здійснено зіставний аналіз поетичних особливостей прози Мерсе Родореди зі структурою окремих творів української прози. Зазначено структурні компоненти прози, що з великою долею вірогідності формуватимуть національну своєрідність європейського роману.