«СОЙЧИНЕ КРИЛО» І. ФРАНКА Й «ЛИСТ НЕЗНАЙОМОЇ» С. ЦВЕЙГА: ЖІНОЧА ПСИХОЛОГІЯ КРІЗЬ ПРИЗМУ ПОРІВНЯЛЬНОГО АНАЛІЗУ - LENSKA, S. (Філологічні науки, 2020)
У статті здійснено порівняльно-типологічний аналіз новел І. Франка «Сойчине крило» та С. Цвейга «Лист незнайомої» на рівні сюжету, побудови образної системи та художніх особливостей. Особливу увагу приділено змалюванню жіночих характерів у новелах. Визначено риси подібності та відмінності в художній організації обох текстів. Доведено, що обидві новели репрезентують тип психологічної модерністської малої прози.