УКРАЇНА В ЖИТТЄТВОРЧОСТІ СИГІЗМУНДА КРЖИЖАНОВСЬКОГО - ROMASHCHENKO, L. (Філологічні науки, 2020)
У статті розглянуто український матеріал у житті і творчості С. Кржижановського. Значну увагу приділено біографічному чинникові: навчанню і трудовій діяльності в Києві, особистим і творчим стосункам з відомими культурними діячами, чия доля пов’язана з Україною. Детально проаналізовано нарис «Хорошее море», проведено паралелі з філософськими творами українських письменників Р. Іваничука, Вал. Шевчука.