ПОЕТИКА П’ЄС МИКОЛИ КУЛІША «НАРОДНИЙ МАЛАХІЙ» І «ПАТЕТИЧНА СОНАТА» - KREMINS’KA, Iryna (Філологічні науки, 2020)
Статтю присвячено вивченню домінантних аспектів поетики п’єс М. Г. Куліша «Народний Малахий» і «Патетична соната», зокрема часу й простору. Доведено, що символізація й метафоризація, звернення до гротеску, іронії, неоміфологізму, прийому маски, контрастування є константами художнього світу автора.