ЛІРИЗМ РОМАНУ «ПРАПОРОНОСЦІ» О. ГОНЧАРА - GOLOVKO, L.; SUHILINA, K. (Філологічні науки, 2020)
Статтю присвячено вивченню феномену ліризму в романі «Прапороносці» О. Гончара. Доведено, що О. Гончар у романі «Прапороносці» органічно поєднує реалістичне сприйняття відтворення світу з романтичним. Митець зображує бачення війни, практично не відступаючи від соцреалістичного канону, проте засоби ліризму, зокрема мотив кохання, заглиблення у внутрішній світ персонажів, використання образів-описів, образів-символів, звернення до народнопоетичних традицій, прийому контрасту, що наскрізно виявляються в тексті, надають твору художньої цінності.