ЛІНГВОДИДАКТИЧНА СПАДЩИНА Є. К. ТИМЧЕНКА (ДО 150-РІЧЧЯ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ВИДАТНОГО МОВОЗНАВЦЯ) - TYKHONENKO, O. (Філологічні науки, 2020)
У жовтні 2016 року виповнилося 150 років від дня народження видатного українського мовознавця, громадського, культурного й просвітницького діяча ХХ ст. Євгена Костянтиновича Тимченка, який визначився значними здобутками і в україністиці, і у славістиці взагалі. Учений належав до того покоління мовознавців, на долю яких після революції 1917 р. і створення Української держави випало активне впровадження української мови у громадсько-політичну й освітню сфери життя.