Нобеліанти в галузі літератури: українське коріння - KONIEVA, T. (Філологічні науки, 2019)
Нобелівська премія – одна з найпочесніших міжнародних премій у світі. Вручення її відбувається, як зазначив її засновник А. Нобель, «тим особам, які протягом попереднього року зуміли принести найбільшу користь людству». Серед лауреатів Нобелівської премії в галузі літератури відомі такі письменники, як Р. Кіплінг, М. Метерлінк, Г. Гауптман, А. Франс, Т. Манн, І. Бунін, А. Камю, Б. Пастернак, Я. Кавабата, О. Солженіцин, Г. Белль, Г. Гарсіа Маркес, Й. Бродський, Г. Грасс, І. Кертес та багато інших, котрі одержали високу нагороду чи за весь творчий доробок, чи за окремий твір.