ҐЕНЕЗА УКРАЇНСЬКОЇ ЛІТЕРАТУРНОЇ ТОПОНОМАСТИКИ - BRAIILKO, Yu. (Філологічні науки, 2020)
У статті проаналізовано ґенезу української літературної топономастики, що охоплює другу половину ХІХ – початок ХХ століття і пов’язаний з іменами таких учених, як Ф. Буслаєв, М. Костомаров, І. Ягич, М. Сумцов, З. Кузеля, В. Барвінський, В. Щепотьєв. У центрі їхньої уваги перебували передусім географічні назви Дунай і Україна, більшість досліджень здійснено на матеріалі усної поетичної творчості.