ПРЕФІКСИ ЛОКАТИВНОЇ ОРІЄНТАЦІЇ ПЕРЕ- І ПРО- : СЕМАНТИКА, СПОЛУЧУВАНІСТЬ, КОРЕЛЯЦІЯ - STEPANENKO, N. (Філологічні науки, 2020)
Статтю присвячено аналізові локативних префіксів ПЕРЕ-і ПРО-, зокрема 1)розкриттю їхньої семантичної специфікації й ролі у формуванні конкретного типу просторового значення, 2) установленню безпосередньої кореляції з прийменниками транзитивної й директивної семантики, 3) характеристиці лексикосемантичної наповнюваності конститутивних позицій синтаксичних структур із детермінувальними субстантивами словоформами та прийменникововідмінковими формами й 4) уточненню внутрішньосистемних значеннєвих зв’язків на рівні основного носія валентності та програмованого ним локативного компонента.