БИКУЛЬТУРАЛЬНОСТЬ И ЕЕ ОТРАЖЕНИЕ В ЯЗЫКОВОЙ КАРТИНЕ МИРА Н. В. ГОГОЛЯ (ЛЕКСИКО-ГРАММАТИЧЕСКИЙ АСПЕКТ) - KOZUB, H.; TUKOVA, T. (Філологічні науки, 2020)
У дослідженні розглянені проблеми бікультуральності та білінгвізму. Простежено позитивний вплив двох мов на когнітивний розвиток особистості. На прикладі творів Гоголя автори доводять думку про бікультуральність Гоголя, паралельне використання ним граматичних засобів російської та української мов, що значно збагатило російську літературну мову й наблизило її до сучасної.