ЗАГОЛОВКИ СУЧАСНИХ УКРАЇНСЬКИХ ТВОРІВ У КОНТЕКСТІ ГЕНДЕРНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ - YULDASHEVA, L. (Філологічні науки, 2020)
Пропоноване дослідження здійснене з метою поглиблення лінгвальної інтерпретації проблем типологійної схожості та відмінностей гендерного дискурсу. У статті проаналізовано особливості заголовків сучасних творів із погляду гендерної аспектизації, виокремлено відповідні гендерні преференції. Визначено комплекс характерних ознак «чоловічого» та «жіночого» письма в заголовках на лексичному, граматичному та стилістичному рівнях. Виявлено гендерні стереотипи, які склалися в читацькій свідомості, і визначено особливості заголовкового тексту, на які зорієнтований читач під час атрибуції твору як «чоловічого» чи «жіночого».