СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ ПОПОВНЕННЯ СЛОВНИКОВОГО ЗАПАСУ АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ: ЗОВНІШНІ ЗАПОЗИЧЕННЯ - TALOVYRIA, H. (Філологічні науки, 2020)
Стаття аналізує розширення і збагачення сучасного словникового запасу англійської мови за допомогою зовнішніх запозичень. Автор також виокремлює мови, галузі науки та аспекти життя, які найчастіше є джерелами запозичень. Крім того, досліджено, як сучасні соціально-політичні події впливають на обсяг та інтенсивність появи нових іншомовних запозичень. У статті розглянуті зміни, які відбуваються із запозиченими словами в англійській мові. Стаття зацікавить тих, хто вивчає якісні зміни словникового складу англійської мови та їхні причини.